Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 22 juli 2013

Vridna baguetter

Ett recept ur Anna Bergenströms fina kokbok Nya Annas mat. Lyckades slarva lite när jag bakade baguetterna och glömde sänka värmen och grädda i ytterligare 15 minuter, som det står i receptet. Men det blev bra ändå! Väldigt goda, och mättande! Inte en massa luft som i köpt bröd..



3 baguetter

6 dl ljummet vatten
½ pkt jäst (25g)
2 tsk salt
1,3 liter vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Strö på salt och rör ut jästen i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet. Tillsätt mjölet och rör om. Täck bunken och jäs degen i ca 2 timmar. Värm ugnen till 250-260 grader. Smörj en bakplåt. Häll ut den jästa degen på väl mjölat bakbord. Knåda inte! Det är det som är hemligheter här! Skär istället (vass kniv) degen i tre delar och bara forma eller "fös" ihop degbitarna till avlånga baguetter - lika långa som bakplåten. Mjöla de utbakade bröden lite lätt, vrid dem i "spiral" och lägg över dem på den smorda plåten. Skåra dem med vass och tunn kniv. Jäs i 10-15 minuter. Grädda i den starka ugnsvärmen ca 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda i ytterliggare 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar